Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Herőce (régi magyar fánk)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Farsang, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 adag tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
1 igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet deszkára halmozzuk, a közepébe mélyedést formálunk, majd a tojásokat, a cukrot és a sót beletéve. összegyúrjuk kb 1 deci langyos vízzel. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva fél órát pihentessük, majd lisztezett deszkán nyújtsuk késfok vastagra. Derelyemetszővel vágjuk ujjnyi széles, hosszú csíkokra és középforró olajban süssük aranybarnára, csepegtessük le és halmozzuk tálba, bőven megszórva fahéjas porcukorral.
Adhatunk hozzá, némi pálinkával hígított, langyos lekvárt is. is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)