Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húspástétom májjal

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
40 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Húst és a lebőrözött füstölt szalonnát kétszer ledaráljuk, majd, ízlés szerint botmixerrel áttörjük. Elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a borral és a fűszerekkel.
Serpenyőbe tesszük a zsírt, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott májat, éppen csak átsütjük, majd a zsiradékból kivéve, a húsmasszába keverjük. A sütőzsiradékon megpároljuk a kockára vágott kápiát. Egy jénait kibélelünk a baconszeletekkel, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A massza felét a tálba simítjuk, rátesszük a kápiakockákat és végül a massza másik felét. Ráhajtjuk a szalonnát és a tálat alufóliával szorosan lefedjük. Nagyobb tepsibe helyezzük és annyi vizet öntünk alá, hogy a jénai feléig érjen. 175 fokos sütőben másfél órát gőzöljük. Hűtőben hagyjuk pár órát dermedni. Kiborítva, vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Friss péksüteményt, paprikát, paradicsomot adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)