Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros marhatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Karácsony, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg lapocka (marha) 142 21 6.2 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, a vége felé megsózzuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá, de a végére süssük zsírjára. Keverjük bele a finomra metélt kaprot, forgassuk át, majd öntsük rá a tejszínt és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
Nokedlivel vagy tarhonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)