Ligur fokhagymás diópástétom
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
20 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
6 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
igény szerint
zsúrkenyér |
303 |
9.6 |
4 |
57 |
0.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a dióbelet. Húsdarálón kétszer áteresztjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, közben néhányszor keverjük át.
Pirítóssal és fehérborral kínáljuk, ezt a különleges ízű pástétomot.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)