Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ligur fokhagymás diópástétom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
6 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a dióbelet. Húsdarálón kétszer áteresztjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, közben néhányszor keverjük át.
Pirítóssal és fehérborral kínáljuk, ezt a különleges ízű pástétomot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)