Mákos linzer
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
málnalekvár |
259 |
0.5 |
0 |
63.3 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 40 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 20 dkg
mák |
537 |
20.5 |
38.2 |
23.9 |
10 |
0 |
| 40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a vajjal, a darált mákkal és a cukorral gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy tojással és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy órára tegyük hideg helyre. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd szúrjuk ki, a linzerformával. A középen is kiszúrt tészták tetejét kenjük le tojással és szórjuk meg mákkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre. A lekvárral ragasszuk össze a korongokat.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)