Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes-chilis csirkenyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Göngyölt, Nyárs , Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kicsontozzuk, majd csíkokra vágjuk. Sóval és borssal meghintjük és fél órát pihenni hagyjuk. A pác többi hozzávalóját botmixerbe tesszük és átzúzzuk. A csirkemellcsíkokat, S alakban, a beáztatott pálcikákra húzzuk és a mézes páccal lekenve ismét pihenni hagyjuk. Egy éjszaka sem árt neki. Végül közepesre emelt grillrácson vagy tepsi szélére téve a nyársat, többször forgatva, fél óra alatt megsütjük. Párolt rizzsel és sok salátával tálaljuk.









Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)