Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 304 találat

Sonkás zöldborsóragu

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivéve, a zsírban megpirítjuk, a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót. Megfűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ... tovább

Tejszínes-gombás csicsóka

A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben ... tovább

Fetával és paradicsommal grillezett cukkíni

A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves ... tovább

Marhahúsos babsaláta

A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább

Texasi pizza

A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább

Borjútekercs májjal töltve

Az olaj felében megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott májat és a finomra vágott fűszereket. Ha zsírjára sült félre tesszük. Belekeverjük a sajtot, majd a gyengéden kivert ... tovább

Zöldséges csirkecomb

A zöldségeket vágjuk nagy kockára. A fűszereket keverjük össze és egy részével a csirkecombokat, a másik részével a zöldségeket forgassuk át. Mindent tegyük egy olajjal kikent tepsibe. Öntsük alá a bort és rakjuk a tetejére a ... tovább

Szardellás húsgombóc

Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella ... tovább

Sült koktélparadicsom

A felhevített olajba két percig sütjük a felszeletelt fokhagymát, majd kidobjuk. A zsiradékra szórjuk a paradicsomot és a fűszereket. Addig sütjük, amíg a paradicsom átmelegszik és a héja kissé kinyílik. ... tovább

Gombás-szalonnás sertéstarja

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát és a feldarabolt gombát. Közben a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával fűszerezzük. A tarjaszeleteket ... tovább