Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Görög töltött paprika

A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább

Vegán töltött paprika

A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. Az apróra ... tovább

Sült töltött paprika

A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott ... tovább

Tavaszi raguleves

A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább

Árpád mártás

A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a ... tovább

Flekken Árpád módra

A kicsontozott, ujjnyi vastagra szelt tarját gyengéden kiklopfoljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony karikára vágjuk. A paradicsompürét és a mustárt elkeverjük a borral. A tarjaszeleteket meghintjük borssal, megkenjük a boros ... tovább
cimkék

Gombás marhanyárs

Az érlelt hátszín pörkölthús méretű kockára vágjuk, majd a lecsepegtetett gombával és a kockára vágott zöldségekkel váltakozva, beáztatott bambuszpálcára húzkodjuk. A kész nyársakat borsozzuk és olajjal bekenjük, fél óra ... tovább

Grillezett oldalas

Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk és sóval, borssal, babérral és fokhagymával ízesített decinyi vízben, kuktában negyed órát főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben a többi hozzávalót összekeverjük és a kihűlt húsokat alaposan ... tovább

Zöldségnyárs

Az olajba keverjük a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát és a borsot. A felkarikázott cukkinit, a darabolt hagymát, paprikát és padlizsánt váltakozva nyársra húzzuk és az olajos pácba fektetjük. Egy óra múlva lecsöpögtetjük a ... tovább

Pikáns tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább