Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parmezánbundás csirkemell áfonyás hagymalekvárral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

Parmezánbundás csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 pohár tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Áfonyás hagymalekvár
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg aszalt vörösáfonya 0 ? ? ? ? ?
1,5 kg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál melasz 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl rum 365 52 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
6 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 dl balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Parmezánbundás csirkemell
A kifilézett csirkemellet lapjában félbevágjuk és a tenyrünkkel gyengéden megütögetjük. A sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A tejfölt, a tojásokat és a reszelt sajtot, annyi liszt hozzáadásával, hogy sűrű palacsintatésztát kapjuk elkeberjük. Megmártjuk menne a melleket és középforró olajban aranysárgára sütjük.
A hagymalekvárral és karikaburgonyával tálaljuk.

Áfonyás hagymalekvár
A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. Hozzáadjuk a porrá tört, illetve lereszelt fűszereket és felöntjük a boros áfonyával. Kis lángon, kb másfél órát főzzük, üvegekbe rakjuk, ezeket lezárjuk és öt percre fejre állítjuk. A kamrában lét-három hónapig eláll.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)