Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Póré paradicsommal párolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
6 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük a borral. Fedő nélkül, nagy lángon megpároljuk. Sűrű szaftja maradjon. A babért kidobva hagyjuk kihűlni.
Szárazabb húsok mellé kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)