Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vitaminsaláta pulykamellel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1/2 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
igény szerint napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát és a répát lereszeljük, a lilahagymát finomra, a többi zöldséget körömnyi darabokra vágjuk. A káposztát és a hagymát összekeverjük kevés sóval és állni hagyjuk. Amíg áll, a sózott, borsozott, vékony szeletekre vágott pulykamellet, a felforrósított olajban pirosra sütjük. lecsöpögtetve félre tesszük. A kaprot és a petrezselymet finomra metéljük, majd a zúzott fokhagymával a joghurtba keverjük. Ízlés szerint sózzuk. A káposztát kicsavarjuk és összeforgatjuk a zöldségekkel, a kis darabokra vágott pulykamellel és az öntettel. Ne hagyjuk sokáig állni, mert levet ereszt. így célszerű a hozzávalókat hidegen feldolgozni.
Tálalás előtt szórjuk meg pirított napraforgómaggal.
Előételnek vagy könnyű vacsorának tökéletes.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)