Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Afrikai harcsaszeletek édes-savanyú mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Afrikai harcsaszeletek édes-savanyú mártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1/2 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
80 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Édes-savanyú mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl sűrített paradicsom 0 ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Afrikai harcsaszeletek édes-savanyú mártással
A gyufányi csíkokra vágott zöldségeket, gyümölcsöket az olajban átpároljuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk. Mártássá főzzük és félretesszük.
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal meghintjük és lisztbe forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük. Közben a kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük és a vajon a finomra vágott petrezselyemmel átforgatjuk. A frissen sült halat a mártással leöntve, a burgonyával körítve tálaljuk.








Édes-savanyú mártás

Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyufaszálra szelt sárgarépát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel, sózzuk, folyékony fűszerrel és ételízesítő mix-szel ízesítjük illetve a 3-4 ek. vízben kikevert kukoricakeményítőt is ekkor adjuk hozzá. Ezután cukorral, citromlével (házi ) ketchuppal is ízesítjük, és készre főzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)