Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mángoldleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1.5 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk.
Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a felkockázott zellert átforgatjuk a forró hagymával és a csirkealaplével felengedve puhára főzzük.
Zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)