Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Gombás paella

Az olaj felét melegítsük fel és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott gombát és sonkát. Ha a gomba a levét kiadta keverjük bele a rizst és átforgatva pároljuk öt percig, ... tovább

Gombás tésztasaláta

A fusilit előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A majonézbe keverjük a mustárt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát és finomra vágott metélőhagymát. A szeletelt gombát és az ecetes céklát lecsepegtetjük, a céklát csíkokra ... tovább

Gombás tojáslepény

A kockára vágott bacont egy evőkanál olajon átsütjük. Belekeverjük a finomra metélt hagymákat és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, felöntjük a borral, majd ismét zsírjára sütjük. A tojásokat sóval, ... tovább

Gombás tojással töltött kápiapaprika

A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a ... tovább

Gombás töltött paprika rántva

A rizst kétszer annyi sós vízben felfőzzük, majd a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy felszívja a vizet. használhatunk maradék párolt rizst is. A finomra vágott hagymát és gombát az olajon zsírjára sütjük, végül a finomra metélt ... tovább

Gombás vese

A hagymát felaprítjuk, majd forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, majd sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük. A vesét gondosan megtisztítjuk, felszeleteljük, majd forró ... tovább

Gombás, töltött karalábé

8 karalábét meghámozunk, majd a tetejükről egy szeletet levágunk és a belsejüket kikaparjuk. Sóval és teáskanálnyi cukorral ízesített vízben a karalábé minden darabját negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. ... tovább

Gombás-brokkolis quiche

A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A Felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, végül hozzátesszük a gombát és zsírjára sütjük. Ezt is ... tovább

Gombás-spárgás pite

A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát ... tovább

Gombasaláta

A citromok héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Közben vizet forralunk, melybe a babért, az egész borsot, az ecetet és ízlés szerint sót dobunk. A forrásban lévő vízben a ... tovább