Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Teaparti
(516 db)

Geszetenyés, kolbászos töltött csirkemell

A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és ... tovább

Gesztenyés kifli

A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk. A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral simára gyúrjuk. Késfok ... tovább

Gesztenyés kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk ... tovább

Gixer tésztasalátája

A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, ... tovább

Gombás batyu

Egy deci langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet a felfutott élesztővel, egy tojással és kiskanálnyi sóval és a maradék tejjel összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a langyos vajat. Meleg helyen, kb. ... tovább

Gombás kölesropogós

A kölest háromszoros térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. Majd az apróra vágott ill. reszelt hozzávalókkal összedolgozzuk, a zsemlemorzsa mennyisége változhat, jól formálható masszát kell kapnunk. Tenyérnyi pogácsákat ... tovább

Gombás-sonkás papucs

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha összeesett belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a kis kockára metélt sonkát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. ... tovább

Gombás-spárgás pite

A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát ... tovább

Gombás-tormás szendvicskrém

A finomra vágott gombát, az olajon zsírjára sütjük, ha kész van belekeverjük a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselymet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a villával összetört keménytojásokat és a tormás majonézzel kenhető ... tovább

Görög padlizsánkrém (vega)

A padlizsánokat megszurkáltam egy hegyes késsel és maximumra előmelegített sütőben, grill fokozaton sütöttem vagy 30 percig. Hagytam kicsit hűlni őket egy tálban, majd hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejüket. Gyorsan ... tovább