Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tejtermékek
(1154 db)

Diós csiga

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Diós gorgonzolával töltött körte

Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk ... tovább

Diós házisajt olajban érlelve

A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. ... tovább

Diós kalács

A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább

Diós muffin

Reszeljük le a mandarin héját és csavarjuk ki a levét. A margarint olvasszuk fel, de csak langyosan használjuk fel. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a folyékony alapanyagokat külön-külön. Keverjük össze a két masszát és ... tovább

Diós, almás kosárka

A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk, a cukrot, a tojást hozzágyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve, pihentessük, egy órát hűtőben. ... tovább

Diós-áfonyás muffin

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a cukorral és a sóval, dolgozzuk össze a tojással elkevert kefírrel. Végül keverjük bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Utoljára adjuk hozzá a gorombára vágott diót és az áfonyát. A ... tovább

Diós-bundás szilva

A szilvát részlegesen félbevágjuk és kimagozzuk. Tenyerünkkel kicsit kilapítjuk. A lisztből, a darált dióból, a tejből, a rumból és a tojásból, a fűszerekkel, csipetnyi sóval tésztát keverünk. A szilvákat a tésztába mártjuk. ... tovább

Diós-kakaós kalács

Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a lisztet, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a ... tovább

Diós-márványsajtos mártogató

A márványsajtot villával áttörjük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a joghurtot, a brandyt, a borsot és a durvára vágott diót. Legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket. Csíkokra vágott sárgarépával, zellerszárral, ... tovább