| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csomag félkész leveles tészta | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 késhegynyi szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi szegfűbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi szegfűszeg | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 teáskanál zellerzöld | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 40 dkg főtt marhahús | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 szál főtt fehérrépa | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db főtt zeller | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 szál főtt sárgarépa | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a darálékot és egy tojást. A leveles tészta hosszanti részére halmozzuk a keveréket, majd szorosan feltekerjük. A félretett, felvert tojással lekenjük, megszurkájuk. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, pirosra sütjük. 5 centis darabokra vágva előételként vagy nagyobbra hagyva, különböző mártásokkal, önálló vacsoraként tálaljuk.