Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkéből (296 db.)

Baconban sült csirkemell kukoricás borsófőzelékkel

A kifilézett csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A felhevített libazsírban, hirtelen átsütjük. Kisé kihűtjük, majd a zúzott fokhagymával bekent baconba tekerjük. Tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a sütőzsiradékot és az alatta ... tovább
cimkék

Baconbe göngyölt csirkemell

A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajba keverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a letépett rozmaringlevélkéket. A masszával bedörzsöljük a húsokat, majd a vékony baconszeletekbe göngyöljük és ... tovább

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal

A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra ... tovább

Baconos, illatos csirkecomb

A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább

Baconos-zöldborsós csirkeragu

A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon ... tovább

Barackos-tejszínes csirkemell

A felhevített olajon a finomra aprított hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Átsütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt, félpuhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább

Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a ... tovább

Bazsalikomos csirkeszárny mustárral és hagymával bolondítva

A csirkeszárnyakat három részre vágjuk, a végeket a mélyhűtőbe tesszük, máskorra. A hagymát, a fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkeszárnydarabokat. Fél óra ... tovább

Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell

A csirkemellfiléket sóval, borssal és bazsalikommal meghintjük. Fél szelet baconra fektetjük, majd a vékonyra karikázott paradicsommal beborítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Végül a ... tovább

Bazslikomos, píneás, töltött csirkemell

A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket ... tovább