Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Szabadban, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Áfonyaszósz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell
A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra vágjuk és sózva, borsozva egy szelet baconba tekerkük. A felforrósított vajon körbesütjük. A félg sült burgonyát forgassuk át és a csirkedarabokat a tetejére téve süssük még 20 percet.
Az áfonyaszósszal tálaljuk.

Áfonyaszósz
A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt állagúra higítjuk.
Hidegen kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)