Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges bárányragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket feldaraboljuk, a húst nem túl nagy kockára vágjuk. A pirospaprikát a liszttel összekeverjük és a húst beleforgatjuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd kivéve, félre tesszük. A sütőzsiradékba öntjük a bort és felfőzzük, nem forraljuk, csak feloldjuk a lesült lisztet. Összekeverjük a húst, a zöldségeket, beáztatott római tálba szórjuk, meghintjük a fűszerekkel és ráöntjük a boros zsiradékot. Sütőbe toljuk és egy órát 175 fokon pároljuk, ekkor a fedőt levesszük és még fél órát hagyjuk a sütőben.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)