| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 maréknyi bébispenót | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 8 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 8 db csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a gomba üregébe tesszük, kevés fehérjét ráöntünk és 180 fokos sütőben megsütjük. Közben a vajas olajon átpároljuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a felcsíkozott spenótot és ráöntve a félretett tojásfehérjét, lágyra sütjük. Ezzel körítve a töltött gombafejeket, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.