| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 teáskanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 3 kávéskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg karfiol | 29 | 2.4 | 0.4 | 3.9 | 2.9 | 0 |
| 20 dkg brokkoli | 24 | 3.3 | 0.2 | 2.3 | 3 | 0 |
| 20 dkg
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 10 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 2 csomag tortellíni | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük, a répát hullámos élű késsel felszeleteljük. külön külön sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben roppanósra főzzük. Az ízlés szerinti töltelékű tortellínit, az előírás szerint elkészítjük, majd lecsepegtetjük. A zöldségek levét tegyük félre, a zöldségmaradékot felhasználva kitűnő levesalap. A tejszínt serpenyőben forraljuk fel, kevergetve olvasszuk fel benne a parmezánt, sózzuk, borsozzuk ,majd keverjük bele a zöldségeket és a tortellínit. Melegítsük össze és tálaljuk. A tányérján ki-ki megszórhatja finomra vágott petrezselyemzölddel vagy parmezánnal.