Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vargabéles

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Karácsony, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Rakott, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg finommetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint főzzük ki a metéltet, lecsepegtetve az olajjal forgassuk át. Közben a túrót, a cukor és az olvasztott vaj felével, a tojások sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral keverjük el. Forgassuk bele a lecsepegtetett mazsolát és a csipet sóval, majd a félretett cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsük a réteslappal kibélelt tepsibe, hajtsuk rá a kilógó tésztát és a tetejét is fedjük le, rétegenként megvajazott réteslappal. 170 fokra előmelegített sütőben, süssük 45-50 percig. Tálalás előtt 10 percig pihentessük, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint lekvárt kínálhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)