Csőben sült póréhagyma (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Bálint nap, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított póréhagymát, a zöldjével együtt fél centis karikára vágjuk. Kevés vízben, melyet sóval és csipetnyi cukorral ízesítünk átforraljuk, de maradjon roppanós. Közben a hozzávalókból besamelt főzünk. A felvert tojásokat, a lecsöpögtetett pórét és a besamelt óvatosan összeforgatjuk, fűszerezzük és kivajazott, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. A reszelt sajttal megszórva, előmelegített, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kicsit pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk. Szárazabb frissensültek mellé adhatjuk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||