Betyáros zöldbableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Macskajajra, Hétköznapi vacsora Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük a liszttel, azzal is pirítjuk egy kicsit, elkeverjük a fűszerpaprikával, a meghámozott, kockára vágott paradicsommal, majd felöntjük 1 l vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt, kislángon puhára főzzük. Beleöntjük a tejfölt, újraforraljuk, erős pistával kellemesen csípősre ízesitjük, tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||