Mexikói vagdalthús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal összegyúrjuk, közben a mustárral, sóval, borssal fűszerezzük. Cipót formálunk belőle. Az olajjal kikent tepsibe tesszük és rákenjük a maradék paradicsomos masszát. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyven percig sütjük. Melegen burgonyapürével és kukoricasalátával tálaljuk. Hidegen, salsával és kukoricakenyérrel kiváló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||