Rántott csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
![]() Bármilyen köret, saláta illik hozzá. Bármilyen csirke alkatrészből süthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a túl nagyra hagyott darabok nem sülnek át, a közepük véres marad és csirkénél ez nem gusztusos. Ha gyerekeknek készítjük, érdemes a combot kifilézni és a kicsontozott mellet több darabba vágni. A nagyanyám kedvence volt a püspökfalat, azaz a farhát. Az unokák kapták a szárnyat, melynek közepébe egy fél csirkemájat dugott. A tojásba keverhetünk különböző fűszereket és a zsemlemorzsa egy részét is kiválthatjuk darált dióval, reszelt sajttal vagy kókuszreszelékkel. A lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziánk szab határt. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||