Hagyományos sült keszeg (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nándi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig forgatjuk, amíg a halakat mindenütt bevonja a lisztes keverék. A parázs fölé helyezett serpenyőben, felhevített olajban, a halak mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsepegtetve, friss kenyérrel tálaljuk. A nagyobb halakat fokhagymás olajjal megkenve, közvetlenül a grillrácson is megsüthetjük.