Hagyományos sült keszeg (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Nándi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig forgatjuk, amíg a halakat mindenütt bevonja a lisztes keverék. A parázs fölé helyezett serpenyőben, felhevített olajban, a halak mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsepegtetve, friss kenyérrel tálaljuk. A nagyobb halakat fokhagymás olajjal megkenve, közvetlenül a grillrácson is megsüthetjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||