Zöldbabsaláta paradicsommal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított és feldarabolt babot sóval, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikára, a paradicsomot magozzuk ki és a húsát kockázzuk fel. A zöldségeket és a felaprított bazsalikomot tegyük tálba, majd forgassuk össze a kétféle olajból, az ecetből, sóból és borsból kevert öntettel. A szárazon megpirított tökmaggal meghintve tálaljuk. Ha sajtot is kockázunk bele, könnyű nyári vacsorának is kiváló. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||