Sajtkrémes bacon-csirke burger (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A majonézt, a sajtkrémet és az ecetes uborkát botmixerrel összetörjük, majd belekeverjük a finomra metélt lilahagymát. A csirkemellet kifilézzük, majd ferdén vékony szeletekre vágjuk. Sózva borsozva, a felhevített olajban megsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A baconszeleteket, két sütőpapír között, egy lábossal lenyomtatva, forró sütőben ropogósra sütjük. A hamburgerzsemlét kettévágva, a vágott felén, enyhén megpirítjuk és megkenjük a sajtkrémmel. Az alsó részre rakjuk a csirkemellszeleteket, melyeket befedünk a saláta levelekkel. Rátesszük a ropogós szalonnát és a vékony karikára vágott paradicsomot. A rétegeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül ráborítjuk a zsemle tetejét. Frissen tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||