Sajtkrémes bacon-csirke burger (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tubus ömlesztettsajt 65 3.4 3.6 4.6 0 12
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
8 levél fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
4 db hamburger zsemle 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majonézt, a sajtkrémet és az ecetes uborkát botmixerrel összetörjük, majd belekeverjük a finomra metélt lilahagymát. A csirkemellet kifilézzük, majd ferdén vékony szeletekre vágjuk. Sózva borsozva, a felhevített olajban megsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A baconszeleteket, két sütőpapír között, egy lábossal lenyomtatva, forró sütőben ropogósra sütjük. A hamburgerzsemlét kettévágva, a vágott felén, enyhén megpirítjuk és megkenjük a sajtkrémmel. Az alsó részre rakjuk a csirkemellszeleteket, melyeket befedünk a saláta levelekkel. Rátesszük a ropogós szalonnát és a vékony karikára vágott paradicsomot. A rétegeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül ráborítjuk a zsemle tetejét.
Frissen tálaljuk.