Kuszkusszal töltött padlizsán kupola, kétféle pestóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ami DJF A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Töltött, Rakott, Hirtelen sült, Sült, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel. A köménymagot, az egész fekete borsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük. 1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére. Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon. Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestoból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss koriander zölddel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||