Hurkás rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A hurkákat fosszuk meg a bőrüktől és villával törjük át, majd kiskanálnyi zsírban, külön-külön pároljuk át. Fűszerezzük ízlésünk szerint, lévén az ételt borkorcsolyának szánjuk, bátran megengedhetjük a határozottabb ízeket. Lehet borsosabb-sósabb a szokottnál. Vágjuk a réteslapokat 15x15 centis négyzetekre és csepegtessük meg zsírral. Az egyik szélére halmozzunk evőkanálnyi tölteléket, majd a két oldalát behajtva tekerjük fel. A tetejét kenjük le, kevés zsírral és borssal elkevert tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosan a legfinomabb. Egy szilveszteri bulira ideális alkoholszivacs. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||