Sonkás calzone avagy kenyérben sült sonka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Reggeli, Buli, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, letakarva kelesszük. A megkelt tésztát osszuk négy részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk körlappá. Amíg a tészta kel, pirítsuk át a sonka zsíros részét és süssük át rajta a hagymát. Ezen a masszán, süssük át a sonka sovány és apróra vágott részeit, ízesítve borssal és a zúzott fokhagymával. Hagyjuk hűlni, közben keverjük hozzá a keményre főzött és kis kockára vágott tojásokat. A sonkás egyveleggel töltsük be a tésztakorongokat, majd a szélüket vízzel megkenve, hajtsuk félbe és szorosan nyomkodjuk össze és a tetejüket vízzel lekenve, 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt, süssük aranybarnára. Mustár- vagy tormamártással kínáljuk. Igazi, húsvéti maradékfelhasználó recept. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||