Epres-ricottás lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Hajón is elkészíthető, Reform konyha, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 evőkanál Mézes-narancsos balzsamszósz ? ? ? ? ? ?
25 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
25 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
7 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 kiskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
11 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
11 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével összeforgatjuk. Végül a tésztára terítjük. Beborítjuk a túrós halommal, majd olvasztott csokoládéval kínáljuk.