Aratógulyás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Aratógulyás
Csipetke
Aratógulyás A babot és a csülköt előző este áztassuk be hideg vízbe. A zsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kicsontozott, kockára vágott csülköt és a babot. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük, bő óra múlva borsozzuk, hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát. Amikor, majdnem megpuhult, hozzákeverjük a kockára vágott burgonyát is. A legvégén beletépkedjük a csipetkét. Erőspaprikát és friss kenyeret kínáljunk hozzá. Csipetke A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk vagy kiszárítjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||