Cigányka, avagy ciganka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Ez, egy disznótorban készülő étek, de bármikor házilag is előállíthatjuk. Fele kolbászhúst és ugyanannyi darált májat keverjünk el, hozzáadva egy tojást. Ha nincs disznóvágás, használhatjuk, a recept összetevőit is. A masszát formáljuk rúddá, majd tekerjük a sertéshálóba. Fektessük zsírral kikent tepsibe és süssük meg. 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt. Egyes vidékeken, a hurkához főtt, kásából is tesznek hozzá vagy pogácsában, serpenyőben sütik ki. Az eredmény szempontjából mindegy, finom étket kapunk. Párolt káposztával és főtt burgonyával tálaljuk. Némi savanyúság és puha, friss kenyér elkél mellé! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||