Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Mártások, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Zöldség, Meleg, Uzsonna, Desszert, Meleg nyári napokra, Sült, Olajsütő, Tésztafélék, Tojás, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Banános rebarbara mártás
Bundás kenyér
Banános rebarbara mártás A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat turmixoljuk le és keverjük csomómentesre a keményítővel és tejföllel. Folyamatos keverés közben keverjük a rebarbarához, forrásig melegítsük és vegyük le a tűzről. Bundás kenyérrel nagyon finom, de bundás kaláccsal még jobb. Bundás kenyér A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk. Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de böjtös ebédek húsmentes feltétjének is ajánlom, spenót, sóska vagy mángold mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||