Nagyi túrógombóca (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a morzsát. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat és forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Ha a víz felszínére jönnek kb. még két perc kell nekik. Lecsöpögtetve forgassuk a morzsába. Porcukorral meghintve, tejföllel meglocsolva adjuk tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||