Duplajuhtúros gombóc kaporral (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Szilveszter, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tojás, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. A negyedét félre tesszük, a többit a liszttel, a tojással és kevés sóval összegyúrjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyire vágjuk. A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük és a pörcöt félre tesszük. A pörc felét a félretett burgonyával, a túró felével és némi borssal összekeverjük, majd a tésztába töltjük. Gombócokká formálva, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A tejfölt, a kisütött bacont és a zsírját, a finomra vágott kaporral, a morzsolt juhtúróval elkeverjük, a gombócokat beleforgatva, frissen, tálaljuk. Ünnepi köretként főtt, füstölt csülökkel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||