Skót csirkehúsleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Buli, Sörözés, borozás, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a szalonnapörcöt fazékba tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a felkarikázott zellert, sárgarépát és a pórét. Hozzáadjuk a fűszereket és összepárolva, szedőkanállal kiszedve, a húsokhoz adjuk. Rászűrjük az alaplevet és félpuhára főzzük. Ekkor beledobjuk az aszalt szilvát, hozzáöntünk fél deci száraz fehérbort és készre pároljuk. Friss kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||