Sonkás–sajtos tekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Uzsonna, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Csípős, Tésztafélék, Húsfélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
/ A töltelékhez: 20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig dagasztottam. Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük vékonyan a magos mustárral / ez el is maradhat /, rászórjuk a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk, és a sütőlemezen még egy fél órát pihentetjük | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||