Mázas burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Főtt, Párolt, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Sós, Zöldség, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát hájában megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit párolódni hagyjuk, a lefedett edényben. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a chilit, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a burgonyát, összeforgatva, ráöntjük az ecetet. Jól átsütve tálaljuk. Szárazabb húsok mellé köretlént vagy önmagában tálalva, sörözéshez tálaljuk.