Baconba tekert zöldbab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az alaplét felforraljuk a felvágott citrommal, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A végeitől megfosztott zsenge babot egy percig forraljuk a lében, majd jeges vízbe tesszük. Lecsepegtetjük és vastag ujjnyi kötegekben a baconba tekerjük. 200 fokos sütőben a bacon pirulásáig sütjük. Sajttal meghintve előételként vagy önmagában köretként tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||