Babgulyás dupla babbbal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
50 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, a felvagdalt zöldbabot és ízlés szerint a csülök főzőlevéből. Megszórjuk a paprikával, majd, ha minden puhára főtt tálaljuk.
Ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük.
Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.