Babgulyás dupla babbbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, a felvagdalt zöldbabot és ízlés szerint a csülök főzőlevéből. Megszórjuk a paprikával, majd, ha minden puhára főtt tálaljuk. Ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük. Friss, puha kenyeret adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||