Vesevelő tojással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A vesét lapjában vágjuk félbe, tisztítsuk meg, a fehér részt a belsejéből vágjuk ki, majd többször váltott vízben mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A velőt pár percig langyos vízben áztatjuk, majd lehúzzuk róla a hártyát és apróra vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a vékonyan felkarikázott paprikával olajon kevergetve, megpirítjuk. A vesét hozzáadjuk és kis lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és megpuhul. Kb 5 perc múlva rádobjuk a paradicsomot és ha levet enged hozzáadjuk a velőt, megfűszerezzük, nagy lángon még két percig pirítjuk. A tojásokat felverjük és a serpenyőbe öntjük. Ne süssük szárazra, éppen csak kocsonyásodásig. Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||