Párizsis melegszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg párizsi 219 11.9 18.2 0 0 40
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál piros arany (csemege) 37 9 0.1 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
10 adag trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony szeletekre vágjuk, megvajazzuk és megkenjük a krémmel.
Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben vagy grillsütőben, a sajt pirulásáig sütjük.