Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csibészke katalán puliszkája

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Böjt, Húsvét, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy liter forrásban lévő sós vízbe öntjük a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett, negyed órát főzzük. Végül, fedő alatt, hagyjuk pihenni tíz percig. Ekkor keverjük bele a reszelt parmezán, az olívaolajat és kevés borsot. A tányéron egy-egy evőkanál tejfölt kanalazzunk a tetejére.
Ha turbózni akarjuk, adjunk hozzá, fokhagymás vajon megpárolt, zsenge spenótot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)