| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 késhegynyi citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál chili pehely | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csésze árpagyöngy | 350 | 9 | 1.4 | 75 | 20.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz percig hagyjuk lefedve párolódni. El lehet a lángot oltani, ha, vastag falú edényben főztük, tegyünk a fedő alá konyharuhát.