| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 8 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 20 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 60 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát babérlevéllel és sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük. 4 tojást keményre főzünk. A megtisztított burgonyát és tojást felkarikázzuk. A kolbász szintén karikára szeljük. Négy felfújtformát olajjal bekent sütőpapírral kibélelünk. A forma aljába burgonyát terítünk, majd rétegezve belerakjuk a tojást és a kolbászt és a többi burgonyát, a tetejére burgonya kerüljön. A rétegeket megkenjük sózott tejföllel, a tetejére is hagyjunk bőven. A formákat alufóliával letakarva 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és bő negyed órát sütjük. A fóliát levéve mindegyik tálkába egy tojást ütünk és visszatoljuk a sütőbe, addig sütjük amíg a tojás meg nem sül. Kb. 5-8 perc.