| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 szelet trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 10 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 8 fej gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a gombatönköket pároljuk meg. Süssük össze a héjától megfosztott, belemorzsolt kolbásszal. Ha langyosra hűét keverjük bele a juhtúrót. Sót. borsot ízlésünknek megfelelően, de óvatosan keverjünk hozzá. A masszát töltsük a gombafejekbe, majd a sajtszeletekkel borítsuk be. Grill alatt vagy forró sütőben süssük pirosra.